

De zelf pasteuriserende softijs- & milkshake machine
De Carpigiani GK3 softijs- en milkshakemachine heeft een CE markering en voldoet volledig aan de modernste eisen op het gebied van H.A.C.C.P.
Volledige pasteurisatie
Middels een volledig elektronisch gestuurd proces worden alle, met ijsmix in aanraking komende, machineonderdelen gelijkmatig en gecontroleerd verwarmd tot een bepaalde temperatuur waarbij alle schadelijke micro-organismen worden gedood. De kwaliteit van het eindproduct wordt hierdoor niet negatief beïnvloed. Deze verwarmingscyclus wordt volledig automatisch uitgevoerd en nadien opgevolgd door een razendsnel afkoelingsproces. De gepasteuriseerde mix wordt vervolgens op een veilige temperatuur bewaard.
Het pasteurisatie proces van de Carpigiani GK3 geeft u volledige zekerheid m.b.t. bacteriologische gesteldheid en kwaliteitsbewaring, daarnaast stelt het u in staat om H.A.C.C.P. voorschriften, zoals temperatuurregistratie, moeiteloos in acht te nemen.
Dry Filling
De Carpigiani GK3 is middels een gepatenteerd systeem in staat de mix volautomatisch met de exacte hoeveelheid water te mengen. Het enige wat u zelf moet doen is, na optische indicatie door de machine, een zak poedermix in de mixcontainer schudden. Na één druk op de knop zorgt de Carpigiani GK3 voor de rest.
Emulgerende mixpomp
Het hart van de Carpigiani GK3 is de befaamde en unieke Carpigiani mixpomp.
Dit onderdeel zorgt voor een gegarandeerd constante mix- luchtverhouding in uw eindproduct. Daarnaast wordt in de pomp zelf mix en lucht op een onlosmakende manier aan elkaar gekoppeld om zodoende een constante opslag te waarborgen. Deze opslag is de belangrijkste voorwaarde voor een lekkere romig ijsje of milkshake.
Roerwerk
Een ander belangrijk onderdeel van de Carpigiani GK3 is het roerwerk. Het is mede bepalend voor de structuur van het ijs. Carpigiani heeft een massief stalen roerwerk ontwikkeld met een dubbel draaiend binnen roerwerk. Hierdoor staan we garant voor de productie van een stevig ijsje.
A.E.S.
Dit is de afkorting van ‘Advanced Electronical System’. Een systeem dat staat voor optimale beheersing van het productie- en pasteurisatie proces. Op eenvoudige wijze kunt u elementaire zaken als mengverhouding en shake consistentie instellen naar wens. Bovendien biedt het A.E.S.-systeem de mogelijkheid om vereiste data als temperatuurgegevens, productiegegevens en pasteurisatie gegevens automatisch te registreren.
Milkshake
De Carpigiani GK3 is naast een luxe uitgevoerde softijsmachine tevens een volledige milkshakemachine. Het milkshake compartiment bereidt door een simpele druk op de knop, een overheerlijke milkshake. De Carpigiani GK3 is uitgerust met 4 milkshake smaken en 1 neutrale smaak.