

Echt Italiaans schepijs, we zijn er allemaal dol op! Traditioneel gezien bestaande uit water, fruit en suiker maar met honderden varianten en ingrediënten te maken. Bijvoorbeeld met room of noten. Italiaans ijs is zomers altijd erg populair. Een traditionele Italiaanse ijssalon is daarom vaak een succesfactor. Mits het ijs juist gekoeld wordt en zijn heerlijke smaak en aantrekkelijke presentatie behoudt. Dat doet u het beste met echte Italiaanse ijsvitrines uiteraard. Hiermee creëert u voor uw klanten een echte Italiaanse sfeer. Het ijs zal zo nóg beter smaken.
Wist u hoe ‘Italiaans ijs’ (gelato) eigenlijk ontstaan is? Volgens een theorie begon het in het zuiden van Italië, voornamelijk in Sicilië. De Arabieren zwaaiden daar rond de 16e eeuw met de spreekwoordelijke scepter. Daarbij kwam natuurlijk ook de introductie van nieuwe gewoonten, objecten, architectuur en: voedingsmiddelen. Heerlijke vruchten en noten worden op dit moment nog steeds veel gegeten in Italië, maar ook in andere (Zuid-Europese) landen. Denk bijvoorbeeld aan dadels en vijgen, amandelen en verschillende citrusvruchten.
De geboorte van gelato
Er wordt gezegd dat de Italianen van de Arabieren leerden hoe ze voedsel konden invriezen. Dat ging met sneeuw dat in grotten bewaard werd. Combineer dat met heerlijke Arabische lekkernijen zoals vruchten en zelfs noten en voeg daar een beetje suiker aan toe. Soms werd er zelfs wijn aan het mengsel toegevoegd. En kijk eens aan: gelato was geboren.
We moeten trouwens wel vermelden dat er over wie het Italiaanse ijs nu werkelijk heeft uitgevonden nog wel gediscussieerd wordt. Zo wordt er ook wel gezegd dat het niet de Arabieren waren, maar dat gelato door de Romeinen is uitgevonden, ook gemaakt met sneeuw in grotten. Echter, we kunnen met zekerheid stellen dat het ijs door een Siciliaan bij de rest van Europa bekend is gemaakt. Francesco Procopio de Coltelli opende in Parijs een ijssalon in 1686. Er wordt zelfs gesteld dat hij zelf gelato heeft uitgevonden.
IJsvitrines alsof ze zo uit Italië zijn gekomen
Wie het Italiaanse ijs ook heeft uitgevonden, één ding mag duidelijk zijn. De geschiedenis van het Italiaanse ijs gaat heel ver terug. Een traditie die niet verloren mag gaan en die zo traditioneel mogelijk moet worden voortgezet, althans dat vinden wij zelf. Daarom verkopen wij alleen échte Italiaanse ijsvitrines. Onze ijsvitrines zijn speciaal gemaakt om het ijs in perfecte staat te houden. Daarmee kan de kwaliteit van het ijs gewaarborgd worden. Zodat u het beste Italiaanse ijs aan uw klanten verkopen!
Middels ons uitgebreide assortiment aan diverse ijsvitrines en machines hebben we wellicht ook de juiste middelen om van uw plannen een succes te maken. Of het nu gaat om koop of lease constrcuties. In beide gevallen kijken we graag naar het aanbod dat u het best zal passen.