

Premium softijsconcepten zijn een groeiende internationale trend. De focus ligt daarbij naast ingrediënten van hoge kwaliteit en interessante smaken, vooral ook op het maken van kleurrijke, ‘instagrammable’ creaties door middel van innovatieve toppings. Carpigiani presenteerde eerder dit jaar op Sigep met o.a. ‘Jewel’, ‘Love’ en ‘Spring’ ter inspiratie een aantal van dit soort concepten (zie www.carpigiani.com/en/page/soft-serve-consulting). Internationaal zijn er inmiddels vele formules te vinden die helemaal zijn opgezet rondom ‘signature’ premium softijsconcepten (zie bijvoorbeeld somisomi.com of google eens op ‘Remicone Korea’). Maar uiteraard zijn softijscreaties ook uitermate geschikt als dessert op een bredere menukaart en dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!
Carpigiani maakt het namelijk met haar nieuwste softijsmachine, de 161 T, nu ook bereikbaar voor cafés, restaurants, lunchrooms en bakkerijen om mooie softijscreaties op de menukaart aan te bieden. Voor consumptie ter plekke of voor take-away. De Carpigiani 161 T is een uiterst compacte counter softijsmachine en werkt op 220 volt. De machine is daarmee ‘stekkerklaar’ en kan ook op locaties met beperkte ruimte geplaats worden. Ondank het compacte formaat is de machine zelf-pasteuriserend. Ook qua investering en terugverdientijd is de 161 T een zeer interessante machine, waarvoor geen grote volumes nodig zijn.
De 161 T heeft bovendien de optie om het tapmondje te verwisselen, waarmee het op een hele eenvoudige manier al mogelijk is om een onderscheidende vorm aan te brengen. Er zijn maar liefst 13 verschillende vormen mogelijk. Vervolgens is de keuze aan de ondernemer om de softijscreatie zo eenvoudig of extravagant te maken als gewenst.
Overweegt u om margerijke softijscreaties op te gaan nemen op uw menukaart? Neem dan contact op met Frozen Brothers voor meer inspiratie en informatie. Wij helpen u graag op weg!