

Van ijsbereiding ín de ijssalon tot videoschermen waarop de boer vertelt over de ingrediënten zoals melk dat je gebruikt voor het ijs. De juiste presentatie van ijs wordt bekrachtigt door het creëren van beleving. Daarbij speelt ook de vitrine een sleutelrol. Hoe maak je een verpletterende indruk en garandeer je tegelijkertijd de perfecte omstandigheden voor je ijs?
Wie op zoek is naar een nieuwe vitrine heeft veel te kiezen; van klassiek tot modern. Ice Concepts Benelux adviseert ijsbereiders die een ijssalon starten of gaan verbouwen op het gebied van design, techniek en presentatie. Geen enkele ijssalon is hetzelfde en iedere ijssalon heeft dan ook een andere presentatie en techniek nodig. Tot het assortiment behoren onder meer schepijsvitrines van Orion en pozzetti’s van BRX. Vooral de vitrines met strakke vormen zijn erg in trek bij onze klanten. Ook de glas-op-glas vitrines zijn erg populair. Hierbij heeft de klant perfect zicht op het ijs.
Veel ijsbereiders in Nederland scheppen nog bolletjes ijs. In Italië maken de ijsbereiders een spektakel met spatels en creëren ze prachtige figuren van de ijsjes. Spektakel in de ijssalon zorgt voor een extra beleving wat waarde toevoegt aan je product. Door met spatels te werken voorkom je kristallisatie in het ijs en dat komt de smaak ten goede. De spatels zet je in het ijs en worden tussendoor niet schoonmaakt met water.
Veel Italiaanse ijssalons presenteren hun ijs in pozzetti’s. Iets dat we ook in Nederland steeds vaker terug zien in ijssalons. Je kunt het ijs hierdoor langer bewaren en ze verbruiken minder energie dan een traditionele ijsvitrine met glas. Het enige nadeel is dat je het ijs niet kunt zien. Dat kun je compenseren door bijvoorbeeld met videoschermen te werken. Bij PUUR in Heerenveen combineren ze pozzetti’s met een vitrine. Dat werkt daar erg goed.