

Ben jij van plan om een ijssalon te beginnen, dan zijn er een aantal dingen waar jij op moet letten. Veel mensen denken dat het openen van een ijssalon niet makkelijk is, toch komt hier meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Wil jij een succesvolle ijssalon openen, let dan op de volgende dingen:
Locatie is koning
Het belangrijkste aspect van een ijssalon is de locatie. Een ijssalon kan wel mooi zijn en voorzien van hoogwaardige apparatuur, maar als de locatie niet klopt is de terug-verdien-tijd langer. In veel gevallen is ijs een impuls aankoop, dit betekent dus dat de omstandigheden bij jouw in de zaak direct van invloed zijn op de omzet. Kies een plek waar mensen veel langslopen, bijvoorbeeld in een drukke winkelstraat. De beste locatie moet rond de piektijden in de zon liggen. Op die manier hebben mensen eerder de neiging om ijs te kopen wanneer ze langs lopen. Daarnaast is het ook handig om plaats voor een terras te hebben. Alhoewel dit niet perse nodig is, helpt het wel want ijs zien eten doet eten.
Huurkosten per vierkante meter
Een goede locatie is hoger geprijsd per vierkante meter. Wil jij een zaak beginnen in een populair gebied, dan ligt de huurprijs per vierkante meter natuurlijk een stuk hoger dan elders waar minder traffic komt. Het is dan ook slim om jezelf af te vragen hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt. Veel ijssalons hebben geen grote voetprint nodig. Softijs wordt voornamelijk in de warme maanden verkocht en wordt buiten in het lekkere weer genuttigd. Een zaak met veel zitplaatsen is dan ook overbodig. Maak een berekening hoeveel ruimte je echt nodig hebt en wat de maandlasten hier voor zullen zijn. De huurkosten samengevat kunnen dan wel hoger liggen op een a-locatie echter zijn alle andere kosten en investeringen hetzelfde. Denk hierbij aan personeelskosten, verzekeringen en apparatuur. Het is erg waardevol om kritisch te zijn wat voor jou de beste keuze gaat zijn.
Wat doe je in de winter?
In de wintermaanden zal de verkoop van ijs veel minder zijn. Veel ijssalons gooien de deuren dan ook dicht. De huur op het pand loopt echter door, zelfs als de zaak is gesloten. Een alternatieve verkoop voor in de winter zouden de vaste lasten kunnen verlagen. Zijn er andere producten of diensten die je aan kan bieden gedurende deze tijd die passen binnen het kader van een ijssalon?
Budgetbepaling voor inrichting en apparatuur
Een ijssalon heeft natuurlijk wel de juiste uitstraling nodig om klanten aan te trekken. De apparatuur in de zaak wil je van goede kwaliteit hebben, tenslotte is niets zo vervelend als de koeling je in de steek laat in het hoogseizoen bijvoorbeeld. Daarnaast zit er ook veel verschil in de presentatie en het energieverbruik van de apparaten en koelingen. Voordat je begint met jouw ijssalon is het wijs eerst een budgetbepaling maken. Zodat je weet over hoeveel geld het gaat om de juiste investering te doen in de apparatuur en inrichting.
Elke ijssalon komt vragen tegen tijdens z’n budgetbepaling. Wij van Ice Concepts Benelux willen de startende ondernemers graag helpen om de keuzes te nemen die hem of haar het beste past. Niet alleen zijn wij industrieleiders op het gebied van ijsmachines van hoge kwaliteit, ook hebben wij met onze jarenlange ervaring een unieke kijk op de ijsbranche. Sta je open om de eerste stap te zetten richting een succesvolle ijssalon? Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismaking waarin we je helpen een helder beeld te krijgen van een representatieve budgetbepaling.